Dagbog Ketchup

Dagbog Ketchup

søndag den 10. maj 2015

De første besøg ....

I denne weekend har hvalpene haft de første besøg af kommende hvalpe ejere. Det har været rigtig hyggeligt at træffe jer igen og det blev til gode grin og et hyggeligt besøg ved hvalpe "bassinet". Vi plejer at kaldet hvalpekassen for Bermuda trekanten, for det er et sted hvor tiden forsvinder. Det er umærkeligt at man kan sidde og glo på en flok hvalpe der bare ligger og sover og spiser. Men sådan er det, der er altid noget liv og pudsige små detaljer der er værd at betragte.

For nogen er det første gang at de ser så små hvalpe og det er helt nyt at de faktisk er både blinde og døve ved fødslen. Hvalpe er født med ganske få sanser der er meget veludviklede og resten udvikles langsomt efter fødslen.

Ny fødte hvalpe er fuldstændig afhængig af deres mor og hendes pleje, fodring og pasning de første mange uger (altricial), modsat f.eks. heste som selv kan indtage føde, de kan løbe og flygte og alle deres sanser er udviklet ved fødslen(precocial).

Hvalpene får øjne omkring 10 til 12 dage gamle. De kan stadig ikke se noget og øjet er dækket af en mat blålig hinde (persisterende pupilmembran) der beskytter øjet mod lys. Denne hinde opløses langsomt under synets udvikling, de første måneder af hvalpens liv. De første mange dage kan hvalpen kun se lyst og mørkt (skygger) og bevægelser opfatter hvalpen først fra den er 4-5 uger gammel.

Når hvalpene er omkring de 20 - 21 dage gamle, så er deres høresans udviklet og man vil nu kunne betragt dem reagerer på lyde.

Så lige nu er hvalpene næsten helt hjælpeløse. De har en meget veludviklet følesans som primært bruges til at registrere varmen fra deres mor og søskende. En veludviklet lugtesans der kan føre dem til mælkebaren. De er små varmesøgende mælkemisiler :-)

Allerede nu kan de kravle og komme omkring i hvalpekassen og de har en god fornemmelse af størrelsen på deres omgivelser og hvor de helst vil ligge, men ellers går tiden med at sove, vokse og spise :-)

Vi havde lørdag besøg af Ingemar og Eva Svensson der skal have en tæve fra kuldet (Raska). Eva og Ingemar bor i Sverige og har i forvejen to hunde fra os.

Søndag havde vi besøg af Jette og Kristian der skal have en gul dreng (Rufus) og af Birgitte, Carsten og deres ene søn Jeppe der skal have en sort dreng (Royal Balder).

Det var herligt at hilse på jer igen og få lidt mere hvalpe snak :-) Tak for besøget !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar