Dagbog Ketchup

Dagbog Ketchup

onsdag den 29. april 2015

Dag 60 fra første parring....

Tiden nærmer sig og Ketchup graver flere gange i løbet af dagen både ude i haven og inde i diverse hundekurve og tæpperne i føde "bassinet". Kroppen har nu i 60 dage holdt solidt fast i hvalpene og skal nu omstille sig til at give slip på hvalpene og det giver en del uro i kroppen.

Ketchup er startet på at få en kalk brusetablet i sin mad en gang om dagen og det passer ikke damen. Hun syntes det smager jævnt mærkeligt så hun kigger længe på mig inden hun starter med at spise sin mad - men hun er SÅ sulten så ned skal det :-)

Både igår og i dag har hendes temperatur været faldet. Normal temperaturen er 38,5-6 stykker men i dag kl. 17 var hendes temperatur 37,37 så den er på vej ned. Når temperaturen går under de 37 grader er tommelfinger reglen at tæven føder inden for det næste døgn. Det er ikke altid at man når at fange dette fænomæn da temperaturen nogen gange bare dropper under 37 grader i få timer og andre gange holder sig længe under de 37 grader.

Ketchup er fortsat helt rolig og intet tyder på at vi er tæt på en fødsel. Men det er hendes første fødsel og præcis hvordan hendes mønster bliver er svært at spå om. Jeg har en gang haft en terrier der fødte uden at vi kunne se at der var tegn på fødsel. Hun lå på ryggen i sofaen og snork sov. Pludselig vågnede hun og hoppede ned fra sofaen. Løb til døren og ude i haven tissede hun og så pressede hun to gange og så kom første hvalp.

Det forløb har lært mig at være forberedt i god tid. Så der er indkøbt alt, køleskabet bugner og fødestuen står klar som i fuldstændig klar :-)

Håndklæder, termometer, kalk, fødselsdagbogen og små snoede hvalpe halsbånd i bomuld. Vi er klar !

Det bliver spændende hvad pigerne siger til at føde i et badebassin, men det skal prøves og vi glæder os.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar